Miguel Abad Miró. Dibuixos de la col·lecció Ricardo Fuente.

Organitza:

MUBAG

Comissari:

María Gazabat Barbado y Pablo Sánchez Izquierdo

Lloc:

Sala d'exposicions de l'Entreplanta del MUBAG

Dates:

Del 28 de juliol de 2023 al 30 de juny de 2024

Veure el catàleg de l'exposició

L’exposició Miguel Abad Miró. Dibuixos de la col·lecció Ricardo Fuente presenta la faceta de dibuixant de l’artista i arquitecte alcoià Miguel Abad Miró (1912-1994). Una selecció de més de noranta esbossos, anotacions i dibuixos, executats amb infinitat de tècniques artístiques i datats entre 1934 i 1989, que formen part d’una valuosa col·lecció inèdita composta per quasi dos-cents treballs.

La mostra, dividida en set àmbits, evidència, a través d’un atraient recorregut, les temàtiques predilectes desenvolupades per l’artista al llarg de la seua carrera com el paisatge urbà, la figuració i el retrat, en el qual sobreïx. Un itinerari que s’inicia amb Abad i Fuente, una amistat compromesa, secció en la qual es posa rostre als dos protagonistes: dibuixant i col·leccionista, i continua sota els subtítols de La ciutat adormida; La figuració reconvertida; Temas religiosos; Oda a la maternitat; Evolució cap a l’abstracció; i Rostres de la seua vida.

El recorregut es completa amb L’àlbum familiar de la col·lecció Ricardo Fuente,en el qual se succeeixen entranyables instantànies inèdites en les quals apareixen tots dos protagonistes, i i finalitza El rastre de les seues vides. Un eix cronològic replet de notes biogràfiques en el qual es coneixerà en profunditat a Miguel Abad i Ricardo Fuente, també dibuixant i amic personal de l’artista.

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante