L’edifici

El MUBAG utilitza com a espai expositiu el principal palau del segle XVIII de la ciutat d’Alacant: El palau Gravina. La concepció del museu parteix d’un treball exhaustiu de rehabilitació de l’edifici que va ser propietat del Comte de Lumiares, la família del qual va arribar en plena puixança econòmica de la ciutat, a mitjans del segle XVIII. Situat entre la muralla del Postiguet i l’escalinata de Santa Maria, al casc històric d’Alacant, aquesta casa de topologia palatina es va construir sobre les ruïnes d’edificacions derruïdes durant la guerra de Successió.

La seva magnifica façana, de composició ordenada i auster llenguatge, es va construir amb carreuat de la propera Serra de Sant Julià. A l’interior, les arcades de la planta baixa modulen la diafanitat d’un espai destinat al dipòsit de mercaderies que abans es comercialitzaven a través del port.

Interior MUBAG

L’escala principal, d’elegant volta de carreuat, conforma la distribució espacial entre planta noble i planta de servei.

L’equip d’arquitectura de la Diputació ha treballat en la rehabilitació d’aquest edifici des del 1998 fins al 2001. Al Palau Gravina, se li va annexionar l’edificació confrontant, de similar estil, transformant totes dues en un sol espai, tant a l’exterior com a l’interior . També s’hi va afegir la planta baixa i el soterrani d’una edificació més moderna pensant en la ubicació d’exposicions temporals, amb possibilitat d’entrades pel carrer paral·lel o per l’entrada principal del Museu.

A la rehabilitació de l’edifici s’ha buscat conjugar conservar l’estil de la Casa Palacio, però incloent-hi les tècniques més avançades de museogràfica.

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante