La Finestra de l’Art

Organitza:

MUBAG

Lloc:

PLANTA BAJA MUBAG

Dates:

Des del 31 d'octubre de 2023

La tercera edició de La Finestra de l’Art es dedica a Elena Aguilera Cirugeda amb l’obra Per sempre en el centre del jardí, donada al Museu de Belles arts d’Alacant en 2022 per Francisco Javier Ruiz Cortés, amic de l’artista i qui va adquirir l’obra en el seu moment impactat per la representació de la soledat al jardí d’una dona que suggereix una cosa diferent depenent de qui l’observe.

La pintura forma part de la sèrie que desenvolupa Aguilera entre 2002 i 2012 amb el mateix títol d’un dels versos de Robert Gómez i Pérez Per sempre en el centre del jardí. Obra poètica que li inspira en la creació de llenços de gran grandària i en format vertical. Amb ella l’artista aconsegueix fer-nos sentir que la naturalesa ens acull, ens acaricia i ens aïlla del món aportant pau.

La composició en aquesta obra està dominada per una paleta de tons freds en grisos, negres i verds aplicats amb diferents intensitats de càrrega pictòrica en les pinzellades amb les quals aconsegueix veladures que atorguen profunditat a l’escena. Els traços rectes i llargs que evoquen a la naturalesa es combinen amb altres curts i semicirculars que dibuixen el cos femení que s’acull en el centre del quadre.

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante