María Chana inaugura el nou ‘aparador’ del MUBAG que trau al carrer l’obra d’artistes contemporanis

María Chana inaugura el nou ‘aparador’ del MUBAG que trau al carrer l’obra d’artistes contemporanis

‘La finestra de l’art’, amb obres dels fons de la Diputació, arranca coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus

  • La diputada de Cultura, Julia Parra, destaca la rellevància del nou cicle “amb el qual es pretén donar major projecció a autors destacats”

18-05-21.-El Museu Belles arts Gravinaha presentat aquest matí un cicle enfocat a posar en valor el treball de figures claus del panorama alacantí dels anys 80 als 2000 l’obra dels quals és present en la col·lecció de la Diputació d’Alacant. La peça Sense Títol de María Chana ha inaugurat ‘La finestra de l’art’coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus.

Aquesta nova proposta va sorgir amb la idea de recuperar l’antiga porta d’accés del Palau del segle XVIII situat en el número 13 del carrer Gravina. Una ‘finestra’ que, a manera d’aparador, comunica exterior i interior i el muntatge audiovisual del qual crida l’atenció del vianant com a reclam per a entrar en el museu i conéixer millor el projecte.

La diputada de Cultura, Julia Parra, ha agraït a María Chana “la donació d’una peça que sens dubte aporta molta llum i frescor a un espai que fins ara estava infrautilitzat i ha recuperat tot la seua esplendor, donant un nou aire al Museu de Belles arts Gravina”. La titular de Cultura ha destacat a més la rellevància del nou cicle que s’obri en el MUBAG sota el títol ‘La Finestra’ “amb el qual es pretén donar major projecció a artistes destacats que formen part de la col·lecció de la Diputació d’Alacant”.

L’artista María Chana i la peça Sense Títol, concebuda per a una exposició a Egipte en 2006 i donada en 2021 als fons de la Diputació, han sigut l’elecció de l’equip tècnic del museu per a inaugurar aquesta iniciativa i que l’espectador “puga emocionar-se amb la contemplació del quadre”, com és el desig de la seua autora. En ella, Chana desplega el seu propi llenguatge creatiu en el qual combina colors vibrantsen unes taques denses i altres més diluïdes per a aconseguir un efecte de transparència. El seu estil és abstracte i en paraules de l’artista “evoca poèticament a la naturalesa”.

La mostra es completa amb un retrat d’esquena que li va fer Xavier Soler a María Chana en 1994, propietat de l’artista, i amb un vídeo elaborat pel departament d’Imatge de la Diputació d’Alacant gravat en l’estudi de la pintora, que parla de la seua trajectòria mentre compon una de les seues últimes obres i explica el seu particular tècnica.

María Chana del Castillo (Madrid, 1952)

María Chana naix a Madrid i es trasllada a principis de la dècada dels 80 a Alacant, ciutat en la qual ha desenvolupat la part fonamental de la seua activitat pictòrica. Des de xicoteta va evidenciar grans dots per al dibuix i, encara que la seua formació és autodidacta, l’estudi dels principals referents de l’art, la lectura, la investigació en la tècnica pictòrica i les vivències a l’estrangerhan conformat la seua personalitat artística.

Actualment viu entre Alacant i la Borgonya francesa, llocs en els quals té un estudi i en els quals crea les seues composicions personals i abstractes amb les quals participa en exposicions per tot el món. La seua principal font d’inspiració és la naturalesa, ja que per a ella és molt estimulant la percepció del paisatge.

María Chana ha portat la seua obra a museus, galeries i sales d’exposicions de pràcticament tota Espanya i de països com Anglaterra, França, Bèlgica, Egipte o Xile. En l’actualitat continua treballant amb la mateixa il·lusió amb la qual va exposar per primera vegada a Alacant en la Galeria 11 dirigida per Carmen Cazaña.

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante