DÍA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2024.

DÍA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2024.


CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS EN EL MUBAG!

El dia 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, i per això hem preparat una sèrie d’activitats per als dies 17, 18 i 19 de maig de 2024.

Amb el lema, proposat per l’ICOM, Museus per l’Educació i la Investigació, aquest DIM subratlla el paper fonamental de les institucions culturals quant a educació. Els museus som centres educatius dinàmics en els quals es fomenta la curiositat, la creativitat i el pensament.

Des del MUBAG hem programat visites guiades, temàtiques i teatralitzades, tallers familiars i jocs, una conferència i una actuació musical.

PROGRAMACIÓ

Divendres, 17 de maig

Horari de 10h a 20h

 • 17:00h. VISITA TEMÀTICA Horitzons de canvi: la revolució artística al començament del segle XX en l’exposició permanent El segle XIX. La col·lecció a la llum. Adults. Duració 60’. Primera Planta. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.
 • 18:30h. TRIVIAL ART La història oculta del MUBAG. A través d’un dinàmic quizz/trivial eixiran a la llum curiositats de les obres mestres i de la història del Museu de Belles arts d’Alacant. Un viatge per les pintures més icòniques en el qual es destaparan els secrets darrere de cada peça. A partir de 16 anys. Joc amb smartphone. Duració 90’. Planta Baixa. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.

Dissabte, 18 de maig

Horari de 10h a 22:30h

 • 11:00h. VISITA TEMÀTICA Horitzons de canvi: la revolució artística al començament del segle XX en l’exposició permanent El segle XIX. La col·lecció a la llum. Adults. Duració 60’. Primera Planta. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.
 • 12:00h. TALLER La geometria en l’art. De la mà de l’artista urbà Kaufman descobrireu com les figures de cercles, quadrats i triangles estan pertot arreu, i amb les mateixes jugareu i creareu d’una manera divertida en l’exposició temporal Eusebio Sempere & Felipe Pantone. Seriació i cromatisme cinètic. A partir de 5 anys. Duració 60’. Planta Baixa. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.
 • 12:30h. VISITA GUIADA a l’exposició temporal Eusebio Sempere & Felipe Pantone. Seriació i cromatisme cinètic per part dels comissaris Mª José Gadea i Óscar García. Joves i Adults. Duració 60’. Planta Baixa. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.
 • 18:30h. VISITA TEATRALITZADA El gest i la llum en l’exposició permanent El segle XIX. La col·lecció a la llum. Famílies. Duració 60’. Primera Planta. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.
 • 19:00h. CONFERÈNCIA Art urbà. Del carrer al museu per Óscar García García, co-comisari de l’exposició temporal Eusebio Sempere & Felipe Pantone. Seriació i cromatisme cinètic. Duració 60’. Planta Baixa. Entrada lliure, limitada a l’aforament de la sala.
 • 21:00h. ACTUACIÓN Latin jazz. Pakito Baeza, a la percusió, i Abel Figueredo, al piano, fusionaran los ritmes afrocubans amb els sons del jazz en uns temes propis i en altres versionats. Duració 60’. Planta Baixa. Entrada lliure, limitada a l’aforament de la sala.
 • Diumenge, 19 de maig

Horari de 10h a 14h

 • 10:30h. VISITA TEATRALITZADA El gest i la llum en l’exposició permanent El segle XIX. La col·lecció a la llum. Famílies. Duració 60’. Primera Planta. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.
 • 11:30h. TALLER Sempetone a càrrec de Daguten. Escuela Gráfica de Barrio. Submergeix-te en el fascinant món de les arts gràfiques a través de les obres d’Eusebio Sempere i Felipe Pantone. Després de l’exploració de les seues creacions experimentareu amb colors, formes i patrons mitjançant la tècnica de la serigrafia. Famílies. Duració 120’. Planta Baixa. Places limitades. Inscripció prèvia en línia.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Per a participar en la majoria de les activitats de la programació del Dia Internacional del Museu s’haurà de realitzar la inscripció a través d’aquest formulari: https://bit.ly/dim-2024

ACCIONS CONJUNTES AMB MUSEUS D’ALACANT

Des de l’any 2013 els Museus d’Alacant, englobats sota les sigles MUSEA, ens unim per a celebrar aquest dia.

En la pàgina web www.museosdealicante.com podreu trobar les programacions de cadascun dels museus participants: MUBAG, MARQ, MACA, MUA, The Ocean Race Museu, Museu Aigües d’Alacant, Centre Cultural las Cigarreras, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

A partir del dijous, 16 de maig, els Museus d’Alacant iniciarem el segellament del PASSAPORT DELS MUSEUS, i a partir de la quarta visita, a un dels centres culturals participants en aquesta iniciativa, us obsequiarem amb un estoig personalitzada amb la imatge del DIM amb el mateix disseny en tots els centres.

HORARI DIM EN EL MUBAG

Divendres, 17 de maig – 10:00h a 20:00h

Dissabte, 18 de maig – 10:00h a 22:30h

Diumenge, 19 de maig – 10:00h a 14:00h

* S’informa els assistents a aquestes activitats que poden ser fotografiats, pel personal del museu, durant el desenvolupament d’aquestes. Aquestes imatges formaran part dels arxius del museu i podran ser utilitzades en la pàgina web i xarxes socials.

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante