ITINERARI INFÀNCIA

ITINERARI INFÀNCIA

Amb la tornada del curs escolar us proposem un recorregut per El segle XIX al MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista, pensat per als petits de la casa, a través dels catorze quadres exposats on es representen nens i nenes.

L’itinerari comença amb l’obra Els primers passos cedida temporalment per la família Sánchez Mateo, del mestre LORENZO CASANOVA, representant a una mare que juga amb els seus dos fills per seguir i aturar-vos a Escena cortesana a una terrassa de Roma de VICENTE POVEDA, dels fons de la Diputació d’Alacant, on una nena apareix envoltada de coloms a la recerca de més menjar, al costat d’aquesta obra es pot observar el bust de Marianela, cedit pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i esculpit per VICENTE BAÑULS que representa la noia pensativa.


Avançant en el recorregut, us trobareu a unJove Aragonès De PEDRO SERRANO, el qual es disposa a menjar la seva fruita i els quadresZambra GitanayJoc de nens de LORENZO CASANOVA. En aquest mateix espai descobrireu Acadèmia (Mitologia)obra de FERNANDO CABRERA amb un jove Baco representant la mitologia, tots provinents de la col·lecció de la Diputació d’Alacant.

Aquestes obres ens condueixen fins a Orfes també de CABRERA, on tristament els nens apareixen al costat del seu pare plorant per la pèrdua de la mare iVall de llàgrimes l’autor del qual és POVEDA en què una nena camina al costat del seu sobre un camí enfangat per la pluja, tots dos pertanyents al Museu Nacional del Prado. Al davant se situa L’última borrasca de l’artista HELIODORO GUILLÉN i dipositada pel Museu Nacional del Prado, amb una comitiva religiosa al barri alacantí del Rava, al costat se situa I el mar sempre blau!”, realitzada per ANTONIO FILLOL i dipositada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

A l’itinerari de la infància s’ha inclòs l’obra “Cap femenina”, d’Emilio Sala, un quadre que s’exposa per primera vegada al MUBAG.

Al següent espai, podeu contemplarNens ballantd’AMORÓS BOTELLA, i finalitzarà el recorregut amb Oració a la matinada LORENZO CASANOVA, amb una nena en acció de pregar agenollada sobre un llit, aquests dos darrers dels fons de les Diputació d’Alacant.

Esperem que us agradi aquesta proposta del museu.

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante