Inauguració exposició EL PINTOR JOSÉ APARICIO. 1770-1838

Inauguració exposició EL PINTOR JOSÉ APARICIO. 1770-1838

Des de l’1 de juliol al 2 d’octubre de 2022, pots visitar en la segona planta del MUBAG la nova exposició temporal “El pintor José Aparicio”

Aquesta exposició sobre la figura del pintor José Aparicio Inglada (Alacant, 14-XII-1770 – Madrid, 10-V-1838) reuneix trenta-huit obres del artista i altres contemporanis. Comissariada per la Historiadora de l’Art, Pilar Tébar i organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, és la primera mostra individual dedicada a aquest artista alacantí.

L’exposició s’organitza en torn a les diverses etapes de la vida del pintor, que dona inici a la seua formació en les ciutats espanyoles com Alacant, València o Madrid, continua en el període pensionat a París i Roma, i torna de nou a Espanya on ja és reconegut com a pintor de cambra. Aquesta mostra la conformen un gran corpus de pintures, dibuixos, gravats i documents que aporten informació del moment històric en què es van crear.

Per a l’exposició, la Diputació d’Alacant ha cedit 12 obres que formen part de la mostra permanent amb el títol L’Escola de dibuix del Consulat Marítim i Terrestre al Museu de Belles Arts Gravina, MUBAG, de las quals 6 s’incorporaren com a novetat en l’exposició que avui es presenta en Alacant, segona seu en la itinerància, després d’haver estat exposada al Museu de Belles Arts de València. El conjunt d’aquestes obres contextualitza la carrera del pintor José Aparicio a la seua ciutat natal. Les 6 noves obres que es podran veure en aquesta edició al MUBAG són: Vista d’Alacant en el segle XVIII, Jasó Conquerint el velló d’or, Al·legoria d’Amèrica, Al·legoria d’Àfrica, Al·legoria d’Àsia i Verge, totes de la mateixa autoria, Vicente Suárez Ordóñez, primer director de l’Escola de Dibuix, que fou al mateix temps el primer centre de formació en belles arts que tingué la ciutat d’Alacant i que estava instal·lada al desaparegut Consolat Marítim i Terrestre.

Cal mencionar la col·laboració amb institucions tan rellevants com El Muse Nacional del Prado, Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, el Museu de Belles Arts de València, la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Carles, la Diputació d’Alacant-MUBAG, el Museu Nacional del Romanticisme, el Museu Lázaro Galdiano, l’Ajuntament de Madrid, el Museu Diocesà de Sigüenza i l’IES Jorge Juan d’Alacant.

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante