Inauguració exposició “DONES. ENTRE RENOIR I SOROLLA

Inauguració exposició “DONES. ENTRE RENOIR I SOROLLA

Des del 2 de desembre de 2021 i fins el 27 de març de 2022, pots visitar a la segona planta del MUBAG l’exposició “Dones. Entre Renoir i Sorolla”

El discurs de l’exposició Dones Entre Renoir i Sorolla aborda el ric univers femení de finals del segle XIX i començaments del XX que constitueix un dels moments més suggeridors de la història de l’art, motivat en bona part pels nombrosos canvis socials i econòmics dels quals la dona comença a ser partícip i protagonista.

El Museu de Belles Arts d’Alacant celebra el vintè aniversari de la seva creació sumant-se al recorregut internacional d’aquesta exposició que s’ha celebrat amb anterioritat a Lisboa, amb la col·laboració de la Fundació Calouste Gulbenkian, a més de Pontevedra i Sevilla, primera seu on només va romandre uns dies oberta al públic a causa del confinament. Tot i així, és important ressenyar que no és una exposició itinerant, sinó un projecte expositiu que, tenint en compte les premisses de cultura i territori, es reconfigura en cada ocasió, establint-se un diàleg propi amb la seu que l’acull, que es constitueix en partícip de la construcció del discurs de la mostra. Al Museu de Belles Arts d’Alacant, per primera vegada en el recorregut internacional, l’exposició suma al seu elenc d’obres una petita selecció de peces procedents dels fons del Museu Diocesà de Barcelona, entre les quals destaquen l’obra Gitana, de Lorenzo Casanova .

Es tracta d’una oportunitat única en la qual el visitant tindrà l’ocasió de contemplar les diverses corrents artístiques, els nombroses “ismes” que se succeïxen i que es van juxtaposant en les dos dècades que precedeixen i segueixen al canvi del segle XIX al XX trobe els seus referents en pintors i escultors de la talla de Rusiñol, Ramón Casas, els Masriera, Nonell, Torres García, Manolo Hugué o Gargallo, a més de Renoir i Sorolla, dels quals es mostre quatre obres, entre elles Nu en el divan groc

Imagen inauguracion Mujeres, entre renoir y sorolla
Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante