ESDEVENIMENT MULTIPLICADOR NEXT-MUSEUM

ESDEVENIMENT MULTIPLICADOR NEXT-MUSEUM

El museu digital: gestió, difusió i accessibilitat

31 d’octubre de 2023 MUBAG de 10 a 14h

Es tracta d’un acte de difusió de l’acció pilot duta a terme pel MUBAG dins del projecte europeu Next-Museum que, consisteix en la creació d’un prototip d’app de geolocalització per a difondre amb recursos digitals l’exposició permanent.

A més, en la jornada es donaran a conéixer altres possibilitats d’estes aplicacions mòbils que destaquen per la seua accessibilitat i que compartirem amb altres museus i amb aquelles persones que estiguen interessades i desitgen acompanyar-nos este dia.

L’acte es clausurarà amb una de les apostes del museu per altres mitjans d’exposició i comunicació com és el cicle de La finestra de l’art, en el qual el propi artista narra la seua carrera i explica la seua obra.

Programa de la jornada

09:45h Bienvenida i presentació del programa.

Jorge A. Soler Díaz. Director del Museu de Belles arts d’Alacant, MUBAG.

10:00h L’experiència en el projecte Next-Museum i els seus resultats. María José Gadea. Tècnica d’Exposicions i Difusió i María Gazabat Barbado. Tècnica de Col·leccions i Registre del Museu de Belles arts d’Alacant, MUBAG.

10:30h Presentació de l’app de geolocalització del MUBAG per a la difusió de l’exposició permanent El segle XIX. La col·lecció a la llum.

José Vicente Berna, professor de Ingenieria multimèdia de la UA.

11:00h Pausa café

11:30h App geolocalizada per a la gestió d’un museu. Un cas pràctic al Parc Arqueològic del Coliseu, el Parc Arqueològic de Pompeia i el Parc Arqueològic de Paestum.

Riccardo Auci. cofundador i expert en noves tecnologies de Visivalab.

12:30h Debat i conclusions.

13:00h Tancament de l’acte amb presència institucional i inauguració de l’exposició La finestra de l’art. Storytelling Elena Aguilera.

Coordinació: María José Gadea. Tècnica d’Exposicions i Difusió del MUBAG.

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante