El MUBAG presenta l’exposició “Joaquín Agrasot. Un pintor internacional”

El MUBAG presenta l’exposició “Joaquín Agrasot. Un pintor internacional”

El MUBAG ha presentat al públic avui, divendres 16 d’octubre, l’exposició “Joaquín Agrasot. Un pintor internacional”, organitzadapel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Diputació d’Alacant i el MUBAG.

Una mostra que té com a finalitat exalçar la figura de Joaquín Agrasot i Juan (Orihuela, Alacant, 1836-València, 1919), amb motiu del centenari de la mort de l’artista l’any passat. En total s’exposen 99 obres, tot un recorregut per la seva carrera artística des de les diferents disciplines que va treballar al llarg de la seva dilatada vida.

Agrasot va estudiar a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de València amb Francisco Martínez Yago. Després va continuar la seva formació a Roma, destinació principal dels pintors europeus de l’època. Allà va conèixer Eduardo Rosales, Casado del Alisal i Mariano Fortuny, que va influir decisivament en la seva obra i amb qui va entaular una profunda amistat.

És una figura cabdal en la renovació realista de la pintura valenciana, dedicat al costumisme regionalista ia les escenes de gènere, encara que també va cultivar el nu, els temes orientalistes, el retrat i la pintura religiosa.

De fet, se l’ha definit com un artista realista i costumista, associat al naturalisme regionalista valencià de la segona meitat del segle XIX, si bé la seua paleta cromàtica, l’ús de la llum i d’una pinzellada molt particular l’aproximen a les formes preciosistes que permeten enquadrar-ho dins de la pintura moderna coincident amb el corrent artístic internacional.

A principis del segle XX, Agrasot ja era considerat com un dels artistes més importants de la pintura moderna d’Espanya, però, per una raó o una altra, el seu reconeixement s’ha postergat en el temps.

Les obres que s’exhibeixen a l’exposició procedeixen dels museus i/o col·leccions següents: Museu de Belles Arts d’Alacant, MUBAG, de la Diputació d’Alacant, Col·lecció Banc Sabadell, Museu de Belles Arts València, Museu Nacional de Ceràmica “González Martí ” de València, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu de Belles Arts de Múrcia, Museu de Belles Arts de Còrdova, Museu de Belles Arts de Bilbao, Museu Carmen Thyssen de Màlaga, Museu de Belles Arts de Màlaga, Casa Museu Benlliure, Museu Pazo de Tor, Col·lecció Benlloch-Baviera, Col·lecció Pedrera Martínez. Col·lecció Carmen Agrasot García-Herrera, Col·lecció Amelia García Herrera, Col·lecció Carlos Agrasot García-Herrera, Institut Municipal de Museus de Reus i col·lecció particular.

Exposició:“Joaquín Agrasot. Un pintor internacional”
Data:Del 16 d’octubre de 2020 al 24 de gener de 2021
Activitat: gratuïta
Horari: Dilluns tancat
Dimarts a dissabte: 10 a 20 hores
Diumenge: 10 a 14 hores

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante