DIA INTERNACIONAL DEL MUSEU 2022

DIA INTERNACIONAL DEL MUSEU 2022

CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DEL MUSEU EN EL MUBAG!
El dia 18 de maig celebrem el Dia Internacional dels Museus, per això hem preparat una sèrie d’activitats per a aquesta setmana.
L’objectiu del Dia Internacional dels Museus (DIM) és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles.
Amb el lema “El poder dels museus”, el DIM 2022 convida als museus, als seus professionals i a les comunitats a reflexionar sobre el poder dels museus per a crear un canvi positiu en el seu entorn i a aprofitar-se’n d’aquesta influència per tal d’aconseguir la sostenibilitat mediambiental i social, per a innovar en la digitalització i la accessibilitat, i per a ajudar en la construcció de la comunitat mitjançant una de les seues tasques principals: l’educació.

LA NOSTRA PROGRAMACIÓ

Dimecres, 18 de maig
Art, paraula i música. Baix aquest títol llançarem el nostre projecte de fes més accessibles a tots vosaltres els audiovisuals de l’exposició El segle XIX. La col·lecció a la llum, els quals tindreu disponibles a partir del 18 de maig en aquesta mateixa web.

Visites guiades. Vine a conèixer en profunditat la nostra exposició permanent El segle XIX. La col·lecció a la llum amb les primeres visites guiades que es realitzen després de la seua recent inauguració. Aquesta activitat és per a públic adult, amb una duració aproximada de 60’ i amb places limitades, sota reserva en el número 965 14 67 80 (Dll. – Div. 9-14h).
o Visita guiada en espanyol 12:00h i 18:00h
o Guided visit in English at 12:00h

Del dimecres 18 al diumenge 22 de maig
El poder de la fotografia a les xarxes. A través de les xarxes socials som capaces d’arribar a molt més públic i volem que formeu part d’això. Recorreu l’exposició permanent El segle XIX. La col·lecció a la llum, fixeu-vos bé en els detalls i compartiu en Twitter, Facebook o Instagram aquells adorns i accessoris femenins i masculins que més us criden l’atenció. Crearem entre tots a les xarxes un àlbum artístic etiquetant a @museomubag i afegint #DIM2022 #ElPoderDeLosMuseos #ALaLuz a les vostres publicacions o històries.

ACCIÓ CONJUNTA MUSEUS D’ALACANT
Del dimecres 18 al diumenge 22 de maig, el MUBAG obsequiarà als seus visitants amb un imant commemoratiu.
Els museus i centres culturals de la ciutat ens hem unit en aquesta acció i cadascun repartirà un imant amb una imatge personalitzada. Reuneix-los tots i comparteix en xarxes el resultat d’aquest mosaic cultural amb les etiquetes #DIM2022 #MuseosDeAlicante.

El MARQ, MACA, MUA, MUSA, Museu de Tabarca, Museu The Ocean Race, Museu Aigües d’Alacant, Centre Cultural las Cigarreras, Sala d’Exposicions de la Llotja del Peix i Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert son la resta de centres que en participen i de tots ells podreu trobar les seues activitats per a celebrar aquest dia en les seues pàgines web i a la web conjunta: http://www.museosdealicante.com/

EL NOSTRE HORARI

  • Dilluns tancat
  • Dimarts a dissabte de 10.00 a 20.00 hores
  • Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores

*S’informa els assistents a aquestes activitats que poden ser fotografiats, pel personal del museu, durant el desenvolupament d’aquestes. Aquestes imatges formaran part dels arxius del museu i podran ser utilitzades a la pàgina web i xarxes socials.

Cartel Dia del museo 2022
Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante