El segle XIX. La col·lecció a la llum.

Cartel exposición A la Luz

Comissari:

Mª José Gadea Capó, María Gazabat Barbado y Jorge A. Soler Díaz

Lloc:

Primera planta

Dates:

A partir del 31 de març de 2022.

En el vint aniversari del MUBAG, l’exposició El segle XIX. La col·lecció a la llum ret homenatge als artistes vinculats a Alacant, les obres dels quals van marcar l’inici de la col·lecció artística. D’Antonio Gisbert, Joaquim Agrassot, Emilio Sala, Lorenzo Casanova o Fernando Cabrera, s’ha incrementat el fons exposat gràcies a la col·laboració amb la Col·lecció d’Art Banc Sabadell i del Museu Nacional del Prado, institució que ha permès enriquir la mostra amb pintures rellevants d’altres artistes com Cecilio Pla, Manuel Benedito o Luis García, que es mostra per primera vegada en el MUBAG.
A través de més de huitanta obres, entre pintures, escultures i art sumptuari d’una trentena d’artistes, aquesta exposició planteja un ampli recorregut per les nombroses i diverses temàtiques que es desenvolupen en el panorama artístic espanyol del segle XIX, reflex de les tendències estètiques internacionals i del gust de la societat del moment, entre les quals predomina el gènere d’història, el realisme social, el retrat, el costumisme i la culminació d’una pintura moderna pintada a l’aire lliure.
El discurs es divideix en set àmbits: La imatge d’Alacant, el port; El viatge com a aprenentatge; El passat rescatat; La pintura, testimoni social; El retrat com a símbol social; Cap al canvi de segle; i, L’emoció entorn del rostre. Temàtiques que es completen amb peces audiovisuals que aprofundeixen en l’evolució de la ciutat, les pensions de pintura, el treball, la dona i la fascinació per Orient.

Alicante, la ciudad pintada

 

Náufragos y náufragas

La pensión a Roma

 

Leticia Bosch-Labrús, duquesa de Dúrcal

Antonio Gisbert, un capítulo en la historia

 

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante