Estiu al MUBAG 2022 – Escoles d’estiu

Estiu al MUBAG 2022 – Escoles d’estiu

Aquest anys s’estrena Estiu al MUBAG, una activitat inèdita en el museu, que es desenvoluparà al llarg del mes de juliol i estarà destinada a xiquetes i xiquets participants en escoles d’estiu de la ciutat i la província.

Consta de dos itineraris temàtics, a escollir, que porten per títol Històries de mars i ports i És cosa de xiquets. Els dos itineraris es divideixen en una visita dinamitzada i una activitat o taller didàctic, i giren en torn a l’exposició permanent, recentment inaugurada, El segle XIX. La col·lecció a la llum.

La concertació d’aquestes activitats, per part dels centres, es realitzarà a través del telèfon 611729787 (atenció L-V 9-14h), mitjançant el correu visitasmubag@recursossl.es o bé en el formulari web enllaçat ACÍ.

Estiu al MUBAG:

  • Activitat Gratuïta
  • Prèvia reserva
  • Destinataris: xiquetes i xiquets participants en escoles d’estiu
  • Duració: 2h
  • Passes a les 10:00h o a les 12:00h, de dimarts a divendres
  • Llengües: castellà, valencià
  • Dos itineraris temàtics, a escollir, un per grup
  • ITINERARI 1: HISTÒRIES DE MARS I PORTS

L’exposició permanent del MUBAG titulada El segle XIX. La col·lecció a la llum fa un recorregut per les diverses temàtiques de la pintura al llarg del segle i en aquest itinerari temàtic els xiquets i xiquetes de les escoles d’estiu centraran la seua atenció en la importància del mar com eix transformador de la societat alacantina. El recorregut els portarà per les diverses obres de la col·lecció permanent que tenen relació amb el mar, la platja i el port.

La proposta didàctica es compon d’una visita guiada seguida d’una activitat educativa o taller. La visita guiada es contempla com un diàleg amb els participants en el qual, a través de preguntes i respostes, aniran observant les obres, entenent el seu significat i comparant la societat actual amb la de fa 200 anys. L’activitat educativa consistirà a produir un record per a emportar-se a casa, reafirmant allò après amb una experiència de manipulació.

  • ITINERARI 2: ÉS COSA DE XIQUETS

L’exposició permanent del MUBAG titulada El segle XIX. La col·lecció a la llum fa un recorregut per les diverses temàtiques de la pintura al llarg del segle i en aquest itinerari temàtic els xiquets i xiquetes de les escoles d’estiu centraran la seua atenció en entendre com era la experiència de ser xiquets en el segle XIX. El recorregut els portarà per les diverses obres de la col·lecció permanent que tenen relació amb la infància, la maternitat i els jocs.

La proposta didàctica es compon d’una visita guiada seguida d’una activitat educativa o taller. La visita guiada es contempla com un diàleg amb els participants en el qual, a través de preguntes i respostes, aniran observant les obres, entenent el seu significat i comparant l’experiència de la infància actual amb la de fa 200 anys. L’activitat educativa consistirà a produir un record per a emportar-se a casa, reafirmant allò après amb una experiència manipulativa.

*S’informa als assistents a aquestes activitats que poden ser fotografiats pel personal del museu, durant el seu desenvolupament. Aquestes imatges formaran part dels arxius del museu i podran ser utilitzades a la pàgina web i xarxes socials.

Logo Mubag

MUBAG
c/ Gravina, 13-15
03002-Alacant (España)

© 2021 Servei Informàtica Diputació Alacante