965 14 67 80 - Carrer Gravina, 13, 15, 03002 Alacant

nocheblanco16

Divendres, 22 de juliol de 2016, des de les 20:00h fins la 01:00h.

Alacant celebra per segona vegada la Nit en Blanc amb una atractiva oferta cultural. La iniciativa està programada conjuntament pels museus i centres d’art de la ciutat: MUBAG Museu de Belles Arts Gravina, MARQ Museu Arqueològic, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, MACA Museu d’Art Contemporani d’Alacant, Las Cigarreras, Sala Municipal d’Exposicions Llotja del Peix, MUA Museu de la Universitat d’Alacant, Museu Volvo Ocean Race i Museu d’Aigües d’Alacant, que restaran oberts fins la 1:00 h de la matinada.

La programació de MUBAG per a la Nit en Blanc és la següent:

De 20:00h a 01:00h. Homenatge a la Nit en Blanc. Mostra fotogràfica que consistirà en projectar les imatges que els nostres visitants es realitzen en la façana i la planta baixa del museu, les pugen a instagram amb #Mubagenblanco i etiqueten al @museomubag. Activitat lliure. Planta Baixa.

De 20:00h a 01:00h. La Nit estrellada. Els/les xiquets/es crearan estrelles, llunes, núvols, elements propis del cel i de la nit, que anirem col·locant en l’escala principal del museu creant una mena d’instal·lació. Activitat lliure. Planta Baixa.

De 22:00h a 23:00h. Música en planta baixa. Concert de piano interpretat per Benjamin Sun. Entrada lliure limitada a l’aforament del local. Planta Baixa.

A les 23:00h i a les 24:00h. Visita teatralitzada especial de Nit a l’exposició El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista. Retrocedireu en el temps i visitareu la mostra a mitja llum. Es realitzaran dues visites. Una a les 23h i una altra a les 24h. Places limitades, màxim 20 persones. Inscripció prèvia en el 96 514 67 80. Les dues visites estan COMPLETES.

Més informació:

La Nit en Blanc és una iniciativa cultural creada a París en 2002 i a la qual s’han anat sumant altres capitals i grans ciutats europees com Roma, Bucarest, Riga, Amsterdam o Brussel·les. El propòsit es gaudir de la creació artística contemporània a través de diferents activitats i esdeveniments culturals gratuïts, fomentant d’aquesta manera la participació ciutadana. En Espanya, aquesta iniciativa es desenvolupa en ciutats com Madrid, Burgos, Màlaga, Albacete i Barcelona, a les que han anat incorporant-se altres com La Laguna, Badajoz, Teguise, Alacalá de Henares, Saragossa, Nerja, Sevilla, Almeria, Càceres, Oviedo o Granada.

El projecte pretén sumar tot tipus d’iniciatives culturals, públiques i privades, potenciar la participació dels alacantins de forma individual o col·lectiva i suggereix redescobrir la ciutat amb l’apertura de distints espais que habitualment no són d’accés públic de nit. La Nit en Blanc d’Alacant és una proposta que ha d’anar creixent en el temps i any rere any anar sumant participants. Altres ciutats ens serveixen d’exemple. Tota la informació en https://www.facebook.com/nochenblancoalicante.

Informem als assistents de la Nit en Blanc que seran fotografiats pel personal del museu al llarg de la nit. Aquestes imatges formaran part dels arxius del museu i podran ser utilitzades en la pàgina web i a les xarxes socials.

 

Pin It on Pinterest

Share This