965 14 67 80 - Carrer Gravina, 13, 15, 03002 Alacant

Impartida per Alejandro Cañestro Donoso, Doctor en Història de l’Art i professor de la Universitat d’Alacant. Data: 26 octubre 2017. Hora: 20:00h.

Aquest any es compleix el 350 aniversari de la defunció del pintor alacantí Jerónimo Jacinta de Espinosa (Cocentaina, Alacant, 1600 – València, 1667), destacada figura de l’art espanyol. Per aquesta raó el MUBAG li està realitzant un Homenatge conformat per vàries activitats.

El 10 de maig es va inaugurar l’ESPAI EXPOSITIU amb les dues obres religioses de l’artista que posseeix en el seu fons artístic la Col·lecció de la Diputació d’Alacant, que es podran contemplar fins el 14 de gener de 2018.

Dijous, 26 d’octubre, a les 20:00h, oferirem una CONFERÈNCIA a càrrec de Alejandro Cañestro Donoso sobre la L’art a Alacant en temps d’Espinosa. Els temples i la seua dotació mobiliar.

Alejandro Cañestro Donoso

És doctor en Història de l’Art per la Universitat de Múrcia i professor de la Universitat d’Alacant. Ha estat professor convidat en el Museu Nacional d’Escultura i en el Museu Nacional del Prado. Les seues línies prioritàries de recerca abasten l’arquitectura del Barroc i l’art de l’argenteria.

Ha publicat una dotzena de llibres d’entre els quals hi destaquem Arquitectura y programas artísticos en la provincia de Alicante durante la Edad Moderna (CSIC, Ministeri d’Economia i Competividad, 2015), Ramón Bergón. Un platero eldense y su arte (Ajuntament d’Elda, 2015), Amueblamiento y ajuares en la Basílica de Nuestra Señora del Socorro (Aspe). Siglos XV-XX (Institut Alacantí de Cultura, 2015), El arte de la platería en Crevillent (Ajuntament de Crevillent, 2016) i El arte de plateros en Elche (Universitat d’Alacant, 2017).

Ha format part de congressos nacionals i internacionals com a ponent. Com a organitzador, hi destaca el seu paper com a coordinador científic del Congrés Nacional Arte y Semana Santa (Monòver, 2014) i comissari del Congrés Internacional d’Escultura Religiosa (Crevillent, 2016).  Així mateix ha estat integrant de comitès científics d’exposicions com Torrevieja bajo tu manto (Torrevieja, 2009) i Camins d’Art (Fundació La Llum de les Imatges, Alcoi, 2014).

Pin It on Pinterest

Share This