965 14 67 80 - Carrer Gravina, 13, 15, 03002 Alacant

Al llarg de la història de l’art s’han copiat i versionat obres clàssiques. En el segle XIX una pràctica habitual dels aprenents, en les acadèmies de Belles arts, era la còpia de quadres de professors artistes i d’obres mestres presents en museus. I més endavant a les còpies es van sumar les reinterpretacions. Per exemple, les famoses “Meninas” de Diego Velázquez van ser reinterpretades per Picasso, l’Equip Crònica i Antonio de Felipe.

Per a aquest exercici hem seleccionat una obra emblemàtica de l’exposició permanent EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista, el retrat de Doña Matilde Periche executat per Antonio Gisbert cap a 1870, propietat del Museu Nacional del Prado, i en depòsit en la nostra seu des de finals de 2012. Us atreviu a versionar el retrat d’aquesta dama?

Heu observat que per a reinterpretar una obra clàssica no és necessari copiar el model? Només heu d’utilitzar un llenguatge més actual com ja van fer els artistes de l’art Pop. Pel que us proposem compondre la vostra pròpia “Periche” amb la utilització de la làmina que us proporcionem i amb diferents tècniques artístiques. Podeu emprar retallades de periòdic, revistes, anuncis publicitaris, i pegar-los a manera de collage, juntament amb l’aplicació de color amb la tècnica de l’oli, acrílic, aquarel·les, retolador, ceres, etc. Volem veure els resultats!

LAMINA MATILDE PERICHE

Pin It on Pinterest

Share This