965 14 67 80 - Carrer Gravina, 13, 15, 03002 Alacant

Els pintors del segle XIX completaven la seua formació artística a l’estranger, en la majoria dels casos, viatjaven a Roma. Allí en les acadèmies aprenien a dibuixar i pintar l’anatomia humana representant als déus de la mitologia clàssica.

En l’exposició permanent EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista actualment exposem tres d’aquests treballs enviats des de Roma pels joves aprenents. Fernando Cabrera (1866-1937) va representar a Bacus, déu del vi i de les festes, i Antonio Gisbert (1834-1901) va plasmar a la deessa Venus, símbol de l’amor i la bellesa i a una Bacant, acompanyant del déu Bacus. L’obra de Cabrera pertany als fons del museu i les altres dues de Gisbert, formen partisca de l’espai temporal “Reconeixement Internacional”, i són cessions del Museu de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i de Patrimoni Històric de la Universitat Complutense de Madrid, respectivament.

Baco de Cabrera                  Venua anadiomena de Gisbert

Per a poder realitzar aquest exercici us facilitem dues plantilles, una amb un model femení i una altra amb un masculí, i us proposem dibuixar un DÉU MITOLÒGIC. Coneixeu als principals déus de la mitologia clàssica grega o romana? Us animem que abans de començar a pintar els busqueu i trieu el que més us agrade. Una vegada triat, heu de localitzar tots els seus atributs o símbols mitològics i representar-los al costat d’ells, aquests signes són fonamentals per a poder reconéixer-los. Mart, Júpiter, Minerva, i la resta de déus us esperen.

PLANTILLA MODELO FEMENINO

PLANTILLA MODELO MASCULINO

Pin It on Pinterest

Share This