965 14 67 80 - Carrer Gravina, 13, 15, 03002 Alacant

Amb la volta del curs escolar us proposem un recorregut per El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista, pensat per als xiquets de la casa, a través dels quinze quadres exposats on es representen xiquets i xiquetes.

 L’itinerari comença en l’espai “L’artista destacat” dedicat a JOAQUIM AGRASSOT amb la innocència de la seua obra realitzada quan estudiava a Roma Las dos amigas cedida per a l’ocasió pel Museu Nacional del Prado. Continuant l’itinerari veureu l’obra Los primeros pasos cedida temporalment per la família Sánchez Mateo, del mestre LORENZO CASANOVA, representant a una mare que juga amb els seus dos fills per a seguir i detindre-us en Escena cortesana en una terraza de Roma de VICENTE POVEDA, dels fons de la Diputació d’Alacant, on una xiqueta apareix envoltada de coloms a la recerca de més menjar, al costat d’aquesta obra es pot observar el bust de Marianela, cedit pel Museu Nacional d’Art de Catalunya  (MNAC), i esculpit per VICENTE BAÑULS qui representa a la molta pensativa.

 Avançant en el recorregut, us trobareu a un Joven Aragonés de PEDRO SERRANO, el qual es disposa a menjar la seua fruita i el quadre Juego de niños de CASANOVA, al costat d’una jove Lavandera de la Scarpa pintada per ANTONIO AMORÓS en un lloc de la campanya romana. En aqueix mateix espai descobrireu Academia (Mitología) obra de FERNANDO CABRERA amb un jove Baco representant la mitologia, tots ells provinents de la col·lecció de la Diputació d’Alacant.

 Aquestes obres ens condueixen fins a Huérfanos també de CABRERA, on tristament els xiquets apareixen al costat del seu pare plorant per la pèrdua de la mare i Valle de lágrimas l’autor de les quals és POVEDA en el qual una xiqueta camina al costat de la seua sobre un camí enfangat per la pluja, tots dos pertanyents al Museu Nacional del Prado. Davant se situa La última borrasca de l’artista HELIODORO GUILLÉN i depositada pel Museu Nacional del Prado, amb una comitiva religiosa en el barri alacantí del Raval, al costat se situa ¡Y la mas siempre azul!, realitzada per ANTONIO FILLOL i depositada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, una escena familiar enfront de la mar que enllaça amb Vista del puerto de Alicante de l’oriolà AGRASOT, on apareixen xiquets rondant i jugant, vestits a la moda del segle XIX.

 En el següent espai, podeu contemplar Oración al amanecer de CASANOVA, amb una xiqueta en acció de resar agenollada sobre un llit, aquests dos últims dels fons de les Diputació d’Alacant.

Finalitzàreu la visita amb La esposa y el hijo del pintor, en la qual AGRASOT pinta en una agradable escena a la seua família, obra dels fons del Museu de Belles arts de València.

Pin It on Pinterest

Share This