965 14 67 80 - Carrer Gravina, 13, 15, 03002 Alacant

El MUBAG empra com a espai expositiu el principal palau del segle XVIII de la ciutat d’Alacant: El palau Gravina. La concepció del museu parteix d’un exhaustiu treball de rehabilitació de l’edifici que va ser propietat del Comte de Lumiares, la família del qual va arribar en plena puixança econòmica de la ciutat, a mitjan segle XVIII. Situat entre la muralla del Postiguet i l’escalinata de Santa María, en el centre històric d’Alacant, aquesta casa de topologia palatina es va construir sobre les ruïnes d’edificacions derruïdes durant la guerra de Successió.

El seu magnifica façana, de composició ordenada i auster llenguatge, es va construir amb cadirat de la pròxima Sierra de Sant Julián. A l’interior les arcades de la planta baixa modulen la diafanitat d’un espai destinat al depòsit de mercaderies que antany es comercialitzaven a través del port.

L’escala principal, d’elegant volta de cadirat, conforma la seua distribució espacial entre planta noble i planta de servei.

L’equip d’arquitectura de la Diputació ha treballat en la rehabilitació d’aquest edifici des de 1998 fins a 2001. Al Palau Gravina, se li va annexionar l’edificació confrontant, de similar estil, transformant totes dues en un sol espai, tant en l’exterior com a l’interior. També es va afegir la planta baixa i el soterrani d’una edificació més moderna, pensant en la ubicació d’exposicions temporals, amb possibilitat d’entrades pel carrer paral·lel o per l’entrada principal del Museu.

En la rehabilitació de l’edifici s’ha buscat conjugar conservar l’estil de la Casa Palacio, però incloent les tècniques més avançades de museogràfica.

Pin It on Pinterest

Share This